Вече сменяме адресната си регистрация с новата е-услуга на СО

Share

Адресната регистрация в София вече е възможна само с няколко клика. Услугата се предоставя във всички административни райони на Столична община и е интегрирана със системата за плащане на Министерство на електронното управление.

Столична община е с нова е-услуга спестяваща време, нерви и безкрайно висене по гишета. Новата услуга на Столична община дава възможност на гражданите да променят своята адресна регистрация или да подадат заявление за регистрация на друго лице в имота им. Бързо, лесно и на няколко клика разстояние чрез специално разработена електронна форма на следния адрес – https://address.sofia.bg/bg.

Новата услуга се състои в няколко прости стъпки. Преди да започнете попълването на заявление е необходимо да изтеглите мобилно приложение за електронна идентификация (електронен подпис). Верификацията на идентичността е реализирана, чрез апликацията на Evrotrust, която последните години намира все по-често приложение при използването на голяма част от административните услуги, предлагани от електронното правителство на РБългария.

След като сте се сдобили с електронен подпис, може да преминете към регистрация и подаване на заявление. В специално разработената подстраница към сайта на Столична община (лендинг пейдж – уеб сайт с една страница, състояща се от няколко секции), лесно и бързо може да преминете към онлайн попълване на заявлението. Преди това е нужно да изберете вида на адресната регистрация, както и Вашия статут спрямо собствеността на имота, на чийто адрес ще се регистрирате.

След завършване на процедурата по подаване на заявлението и прилагане на неободимите документи в електронен формат, ще Ви бъде издадено електронно удостоверение в рамките на 3 работни дни след обработката на подаденото от Вас заявление. Порталът за смяна на адресна регистрация има специално разработена секция с най-често задаваните въпроси, както и такива, които да Ви преведат през процеса по подаване на заявление за промяна на адресната регистрация.

Категории