Галина Максимова: Обръщаме все по-голямо внимание на борбата с порочните практики на пазара

Share

Галина Максимова – дългогодишен брокер недвижими имоти, носител на Специалната награда на Imoti.net за професионализъм и колегиалност. Преди месец тя бе избрана отново за председател на Комисията по професионална етика към НСНИ.

– Какви цели си поставя Комисията през новия й мандат?

– Ще продължи да утвърждава етичните правила, възприети от сдружението чрез Етичния професионален кодекс и да популяризира етиката в бизнеса като същевременно обръщаме все по-голямо внимание на борбата с порочните практики на пазара. Подобна лоша практика, с която новия състав на Комисията ще се бори е обявяването на оферти само за частни лица от агенциите за недвижими имоти. Това недобросъвестно поведение ощетява всички участници на пазара – продавачи и купувачи, както и разбира се и останалите членове на нашия бранш.

– На 13-ти декември организирате поредна отворена среща-дискусия, този път под наслов „Етиката – мостът между нас”. Какви ще са основните акценти на събитието?

– Основно разясняване на етичните правила и норми на Етичния кодекс на НСНИ и представяне на Европейския стандарт, който е възприет като етичен стандарт и у нас. Ще разгледаве някои характерни за българския пазар на недвижими имоти неетични практики, както и конкретни казуси по жалби до Комисията по професионална етика /КПЕ/. Всички присъстващи ще могат да вземат отношение и да споделят опит по темата. На събитието ще има и отделен панел, свързан с тенденциите на пазара на недвижими имоти и новото строителсво. За финал, няма как да не обърнем внимание и на перспективите пред ипотечното кредитиране и ипотечния пазар, тъй като тази тема вълнува особено много нашите клиенти.

 – На събитието ще има и специален гост-лектор? Ще разкриете ли информация за него?

Точно така. Гост-лектор на събитието ще бъде известният обучител и коуч Артур Оганесян, който ще ни представи някои по-глобални аспекти на етиката в нашата професия. Използвам момента да поканя всички колеги на събитието, защото вярвам, че то ще бъде ползотворно за всички. Заповядайте на 13-ти декември, в 13:00 в хотел Маринела, зала „Силует”. Регистрацията се извършва в сайта на НСНИ. Очакваме Ви!

Източник: imoti.net

Категории